Početna, Dallas nameštaj

Nameštaj Dallas | Dušeci za francuski ležaj

Blog

Dušeci za francuski ležaj

Udoban dušek je preduslov za miran san i kvalitetan odmor koji će nam omogućiti da se sa osmehom pripremimo za izazove koje sa sobom nosi novi radni dan. Odabir dušeka zavisi od većeg broja faktora, poput vaše visine i težine, ali i potencijalnih problema sa leđima. Moderan način života koji podrazumeva dugo sedenje ili stajanje na radnom mestu odražava se na stanje našeg kičmenog stuba. Zato je važno prepoznati koji dušek nam nudi adekvatnu podršku i omogućava relaksiran san.

Moderni duseci za krevet danas dolaze u različitim dimenzijama, velikom broju materijala za jezgro i navlaku, kao i mnogobrojnim funkcionalnostima. Ravnomernu raspodelu težine tela obezbediće vam dušeci koji sadrže opruge. Ova tehnologija vam omogućava da ne dođe do vršenja pritiska na leđa ili vratnu kičmu što bi vas ujutru moglo učiniti umornim. Takođe, struktura opruga omogućava ravnomernu cirkulaciju vazduha kroz dušek, čime neće doći do njegovog zagrevanja i prenosa toplote tokom sna.

Savršeno prilagođavanje obliku vašeg tela obezbeđuju dušeci od pene, koji istovremeno pružaju maksimalnu udobnost i optimalnu podršku telu. Najpoznatiji među njima su dušeci od memorijske pene koji pružaju izolaciju pokreta što ih čini idealnim za osobe koje spavaju na boku ili za bračne ležajeve. Veoma su funkcionalni zbog toga što dolaze u različitim dimenzijama koje se uklapaju u različite ramove ležaja, ali su veoma udobni i ako ih postavite na druge ravne površine, što ih čini idealnim i za smeštanje gostiju.

Uz sve navedene pogodnosti, odabir dušeka za francuski ležaj može biti dodatan izazov, s obzirom da je potrebno uzeti u obzir želje i potrebe dve osobe, svake sa svojim specifičnim zahtevima. S obzirom da trećinu života provedemo spavajući, izbor odgovarajućeg dušeka predstavlja jednu od najvažnijih odluka kada opremate svoj životni prostor. Međutim, kako dušek ne zauzima vidno mesto u prostoru i najčešće nema dekorativnu ulogu, kupci neretko odlažu investiciju u ovaj važan komad nameštaja.

Zato vam u nastavku donosimo kratak vodič za odabir dušeka za francuski ležaj kako biste lakše doneli odluku i napravili najbolji izbor za vaš kvalitetan san i odmor.

Na koje karakteristike dušeka treba obratiti pažnju prilikom kupovine?
Kupovina dušeka predstavlja dugoročnu investiciju, stoga je bitno obratiti pažnju na sve karakteristike ovog komada nameštaja koje bi mogle doprineti unapređenju kvaliteta sna. Kupcima se uvek savetuje da pre kupovine isprobaju dušek u prodajnom salonu kako bi se uverili da im visina, materijal, mekoća i dimenzije dušeka u potpunosti odgovaraju.

Prilikom odabira dušeka neophodno je prvo utvrditi dimenzije rama postojećeg ležaja, ili novog kreveta ukoliko ste se odlučili da u potpunosti osvežite izgled svoje spavaće sobe. Optimalna širina vašeg novog dušeka za francuski ležaj trebalo bi da iznosi bar 160 centimetara, kako bi bio obezbeđen potpun komfor za obe osobe. Kada je reč o dužini dušeka, optimalno je da bude minimalno 20 centimetara duži u odnosu na visinu osoba koje će dušek koristiti.

Pored visine, potrebno je obratiti pažnju i na telesnu težinu osoba. Naime, osobama sa većom telesnom masom, odnosno preko 100 kilograma, preporučuje se odabir dušeka kao što je model Ortopedic. Takođe, ukoliko neko od partnera ima izražen problem sa kičmom, ovaj model dušeka obezbediće podršku za leđa, zglobove i celokupan skelet čime će biti postignut efekat potpunog opuštanja.

Dušek Ortopedic
Kada je reč o visini dušeka, kupci prvo primete vizuelnu komponentu ovog komada nameštaja. Međutim, visina dušeka je direktno povezana sa njegovom mekoćom, s obzirom da su dušeci sa debljim jezgrom najčešće mekši. Ukoliko tragate za savršenom udobnošću, dušeci sa debljim jezgrom mogli bi biti pravi odabir s obzirom da pružaju adekvatnu podršku i oblikovanje prema vašim ramenima, kičmenom stubu i kukovima.

Nova tehnologija dušeka za krevet
Ukoliko ste ljubitelj mekih dušeka, Comfort Memory dušek premium klase može biti odličan izbor s obzirom da je obložen sa nekoliko slojeva memorijske i SkyCell pene.

Dušek Comfort
Komponenta koja značajno utiče na udobnost dušeka je i termoregulacija. Stoga je neophodno izabrati materijal koji će omogućiti adekvatnu cirkulaciju vazduha. Idealan primer je Comfort dušek, koji obezbeđuje odlične mikroklimatske uslove tokom sna. Ovaj dušek sadrži izuzetnu kombinaciju džepičastog jezgra sa HR penom proizvedenom u „open cell“ tehnologiji, koja se najbrže vraća u prvobitno stanje nakon kompresije.

Održavanje dušeka
Prilikom odabira dušeka bitno je voditi računa i komponenti njihovog održavanja, s obzirom da nakupljanje bakterija i grinja nepovoljno utiče na zdravlje posebno onih osoba koje su sklone alergijama. Svi dušeci od pene koje možete isprobati u salonu nameštaja Dallas imaju izuzetnu sposobnost ventilacije i odlične termičke osobine čime se vlaga ne zadržava u njima i time ne čini pogodnu sredinu za zadržavanje bakterija i grinja.

Dodatna prednost Dallas dušeka je i njihova antibakterijska navlaka koja je pogodna za sve, a naročito osobe koje pate od alergija i drugih respiratornih tegoba. U ponudi se nalaze i antibakterijski i hipoalergijski dušeci, koji su idealan izbor za sve koji pate od astme.

S obzirom da je prilikom kupovine dušeka za francuski ležaj potrebno uzeti u obzir zahteve i želje oba partnera, zajednički odlazak u kupovinu uvek predstavlja dobro rešenje. Na taj način moguće je utvrditi koja je optimalna mekoća dušeka koja odgovara potrebama oba kupca u zavisnosti od ličnih preferencija ili potencijalnih tegoba sa vratnom ili leđnom kičmom.

Dallas dušeci za miran san i kvalitetan odmor
Dušeci Dallas idealan su izbor za sve koji traže udoban i funkcionalan dušek koji će im obezbediti kvalitetan odmor. Vrhunski materijali i napredna tehnologija izrade dušeka obezbediće vam adekvatnu podršku i najveću udobnost.

Dušeci su izrađeni tako da budu najbolji saveznik vašeg zdravlja i da povoljno utiču kako na relaksaciju vrata, ramena i kompletnog kičmenog stuba. Pored toga, oni su tu i da brinu o tome da prašina, bakterije i grinje ne dospeju blizu vas.

Dallas dušeke možete pogledati na našem veb-sajtu ili u salonima u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru. Zato što razumemo vrednost mirnog i kvalitetnog sna, tu smo da vam ponudimo vrhunski kvalitet dušeka, koji će vam dugi niz godina donositi najbolje uslove da se dobro naspavate.