Početna, Dallas nameštaj

Nameštaj Dallas | Sivi trosed modernih linija i njegovo uklapanje sa drugim bojama u enterijeru

Blog

Sivi trosed modernih linija i njegovo uklapanje sa drugim bojama u enterijeru

Kada birate nameštaj za svoj dnevni boravak važno je da dobro razmislite o ključnim komadima, koji će dugi niz godina biti u tom prostoru. Jedan od takvih komada, o čijem izboru posebno treba povesti računa, je trosed.

Trosedi predstavljaju centralnu figuru u uređenju enterijera vaše dnevne sobe i svi drugi elementi treba da budu u skladu sa njim.

Ukoliko želite vanvremenski komad, koji će se odlično ukopiti sa svim bojama u enterijeru, onda treba da izaberete sivi trosed modernih linija.

Kada je centralni element enterijera u neutralnoj boji, to vam omogućava da se poigrate sa ostalim elementima i posebno detaljima u prostoru. Možete uneti jarke i optimistične boje u svoju dnevnu sobu, ali isto tako detaljima možete menjati atmosferu u dnevnoj sobi u skladu sa godišnjim dobima.

Potrebno je samo da promenite jastučnice, tepih, zavese i već će dnevna soba dobiti novi, osveženi izgled. Ako se pitate da li postoje neka pravila koja treba pratiti, kada je kombinovanje boja u pitanju, mi vam u nastavku ovog bloga nudimo odgovor na to pitanje.

Siva Barselona i žuta boja
Ako iz bogate ponude naših troseda, izaberete trosed Barselona, unećete u svoj dnevni boravak jedan moderan komad nameštaja. Ovaj divni, kožni trosed modernih linija čini sjajnu polaznu tačku za dalje planiranje enterijera dnevnog boravka. Pitate se kako se tu uklapa žuta boja?

Jednostavno! Ukoliko želite da uneste malo optimizma i sreće u vaš dnevni dom- žuta je pravi izbor za to. Ona unosi radost u prostor i eliminiše tugu. Kada se kombinuje sa sivom, ovaj spoj jedne jarke i jedne neutralne boje nudi bezbroj mogućnosti.

Može se podjednako dobro uklopiti i u savremene i u boemske enterijere. Takođe, pošto je obe boje moguće pronaći u prirodi, one su često popularan izbor u skandinavskim enterijerima, jer oni teže korišćenju boja koje dolaze iz prirode.

Neki od primera kombinovanja žute i sive u enterijeru mogu izgledati ovako:

iza sivog troseda, zid obojite u bledo žutu boju i dozvolite mu da se istakne u prostoru,
birajte umetničke slike koje sadrže jarke žute poteze četkicom i oni će se odlično uklopiti sa ostalim žutim elementima u dnevnom boravku,
sa žutom bojom ne treba preterivati, ali su detalji uvek poželjni, pa birajte žute jastičnice i tepih sa žutim detaljima.
Sivi Safir i plava boja
Baš kao iz Bajagine pesme „Plavi safir“, koja nam je i inspiracija za ovu kombinaciju boja, dolazi nam trosed Safir. On je ipak siv, ali da bismo uneli malo plave boje u enterijer, koristićemo neke od dobro čuvanih tajni najboljih enterijerista.

Trosed Safir
No, pre toga, valja napomenuti da plava boja donosi veliki broj mogućnosti za kombinovanje sa sivom bojom, u zavisnosti od toga da li koristimo svetle ili tamnije nijanse. Ako nam nedostaje more i želimo da unesemo malo morske atmosfere u našu dnevnu sobu, onda su svetle nijanse odličan izbor.

Ponovo, to možemo učiniti dodavanjem tepiha koji sadrži svetlo plave detalje, ali bi uz to odlično išlo i kombinovanje sa plavičastim zavesama. Ako ne volite zavese, onda se potrudite da pronađete svetlo-plavi luster i vaša dnevna soba će dobiti morski izgled vrlo lako.

Ukoliko pak želimo da prostor dobije ozbiljniji, tamniji- nautički izgled, onda ćemo pozadi sofe okrečiti zid u tamno plavo. Pored našeg divnog troseda koji je u svetlo sivoj nijansi, možemo dodati tabure u nešto tamnijoj plavoj boji, koji će se sjajno uklopiti sa zidom.

Sivi Planet i roze boja
Kada smo birali trosed Planet za ovu kombinaciju boja, imali smo na umu njegovu jačinu, moderan izgled i želeli smo da ga uklopimo u nešto drugačiju atmosferu koju niko ne bi očekivao. Kako ovakav trosed i roze boja mogu da idu zajedno? Lako, jer je roze boja tu da umekša njegove stroge linije i učini dnevnu sobu nešto romantičnijom.

Trosed planet
Posebno su nas inspirisale njegove metalne nogice, pa u skladu sa njima možete dodati detalje dnevnoj sobi sa metaliziranim premazom. A što se tiče roze boje, osim što donosi delikatan i prozračan izgled sobi, što ćete lako postići dodavanjem svetlo-roze jastuka na sofu, ona može doneti i drugačiji vajb. A šta smo imali na umu?

Šta mislite o nešto tamnijim nijansama roze na svetlo-sivoj pozadini? Zamislite samo tepih sa ciklama detaljima, vazu iste takve boje i jedan mali tabure, koji će sve to povezati u jedinstvenu celinu. Ova nešto tamnija, ali i mnogo upečatljivija nijansa, donosi snagu i odlično parira našem Planet trosedu, čineći zajedno kombinaciju koju niko neće moći da ne prokomentariše.

Sivi Domino i bela boja
Poslednja kombinacija boja koju vam donosimo je takva da uključuje dve neutralne boje i odličan je izbor za sve one koji ne žele previše da eksperimentišu bojama. Kao najbolji primer za kombinovanje ove dve boje, biramo trosed Domino, uz koji ćemo vam predložiti kako uklopiti bele elemente u dnevnoj sobi.

Trosed Domino
Nećemo pogrešiti ako ovu kombinaciju boja nazovemo vanvremenskom, svestranom i verovatno najboljom do sada. Baš je to i razlog zašto smo je ostavili za kraj. Zašto je to tako? Bela boja nam omogućava da u sobu unesemo optimizam, da je dodatno učinimo svetlom i da trosed oživimo.

Bilo da birate svetli ili tamni sivi trosed, zid iza njega će dodatno istaći lepote troseda. Ako je trosed svetlo-siv, onda će soba dobiti prozračan izgled, dok ako je trosed tamno siv, onda će mu beli zid pomoći da se dodatno istakne u kontrastu.

Ukoliko ste ljubitelj skandinavskog dizajna, možete postaviti i beli pod u dnevnoj sobi, što će dodatno učiniti prostor svetlim.

Za dalje akcentovanje belih komada nameštaja ili dodataka, probajte da dodate sobi bele vaze, beli tepih sa sivim detaljima, kao i jednu veliku, belu podnu lampu koja će učiniti prostor još više osvetljenim uveče.

Uz sivu i belu, možete dodati i žutu, kao kontrastnu boju ili se možete držati svetlo braon boje, koja se odlično kombinuje sa belom. Ove tri boje čine odličan spoj za oživljavanje skandinavskog stila u vašem domu.

U salonima Dallas nameštaja pronađite sive trosede po meri vaše dnevne sobe
Ukoliko su vam se dopali naši predlozi za kombinovanje sivih troseda i ostalih detalja u dnevnom boravku i u potrazi ste za jednim koji će ulepšati vaš dom, obavezno posetite salone Dallas nameštaja.

U Beogradu, Novom Sadu, Novom Pazaru i Tutinu, možete pronaći moderan nameštaj za opremanje vašeg doma. Ako ipak više volite online kupovinu, na raspolaganju vam je i sajt.