Početna, Dallas nameštaj

Nameštaj Dallas | Ugaone garniture: saveti za odabir idealnog modela za vaš dom

Blog

Ugaone garniture: saveti za odabir idealnog modela za vaš dom

Ugaone garniture postale su komad nameštaja bez kojeg je gotovo nemoguće zamisliti udobno i funkcionalno uređen životni prostor. Veoma su praktične i pogodne za sedenje većeg broja ljudi.

Može se reći da su ugaone garniture idealna zamena za dvosed i trosed, čime vam štede prostor u dnevnom boravku i doprinose prozračnom i rasterećenom izgledu prostorije.

Ugaone garniture su multifunkcionalan komad nameštaja oko kojeg se okuplja cela porodica ali i prijatelji u trenucima druženja i proslava. S obzirom da često dolaze u kombinaciji sa ležajem na izvlačenje, ugaona garnitura može vam poslužiti i kao gostinjski ležaj. Pojedini modeli sadrže i prostor za odlaganje, u koji možete da spremite jastučiće i dekorativnu ćebad ili druge predmete.

Pre nego što se odlučite na kupovinu centralnog komada nameštaja za vašu dnevnu sobu, potrebno je da odgovorite na nekoliko ključnih pitanja. Ona se odnose na kvadraturu prostora kojim raspolažete, stil uređenja koji preferirate, dizajn nameštaja koji već posedujete, kao i poziciju garniture u prostoru i vaših zahteva kada je odabir materijala u pitanju.

S obzirom da investiranju u jedan ovako značajan komad nameštaja treba pristupiti sa pažnjom, za vas smo kreirali mali vodič za pravilan odabir ugaone garniture koja će se savršeno uklopiti u vaš životni prostor.

Koje su idealne dimenzije i oblik ugaone garniture za vašu dnevnu sobu?
Prilikom kupovine ugaone garniture potrebno je pre svega izmeriti prostor i utvrditi tačnu kvadraturu. Greška, koja često nastaje prilikom odabira ovog komada nameštaja, zbog toga što kupci posmatraju garnituru u velikom izložbenom prostoru salona je ta da ne procene dobro gabarite svog životnog prostora.

Ugaona garnitura Bianca
Takođe, može se desiti da kupci ne uzmu u obzir prostor oko ugaone garniture potreban za neometan pristup drugim delovima nameštaja. Zato je potrebno sagledati i položaj ostalih komada nameštaja u prostoru, kako garnitura ne bi blokirala pristup tv stalaži ili komodi.

Takođe, u vidu treba imati i oblik garniture, odnosno stranu rukohvata i lenjivca, kao i sve prilazne tačke različitim delovima ugaone garniture. Ugaone garniture u formi slova U, kao i polukružne garniture preporučljive su za one dnevne boravke koji raspolažu većom kvadraturom. Za manje prostore funkcionalnije su ugaone garniture u obliku slova L.

Uklapanje ugaone garniture u prostor biće olakšano ukoliko se odlučite za model bez stranica, jer time nećete morati da vodite mnogo računa o orijentaciji i položaju garniture u prostoru. Ovaj model je praktičan i za manje dnevne sobe jer se time štedi na prostoru. Međutim, ukoliko vam prostor to dozvoljava, ugaonu garnituru možete oplemeniti tabureom koji će se stilski i funkcionalno savršeno uklopiti u vašu dnevnu sobu,

Prilikom odabira položaja ugaone garniture treba voditi računa i o direktnom izvoru svetlosti. Iako je sedenje u osvetljenoj prostoriji prijatno i konforno, direktan izvor sunčeve svetlosti koji je usmeren ka ugaonoj garnituri može oštetiti materijal. Na taj način, deo garniture koji je duži period bio izložen svetlosti može da izbledi pa se savetuje da ovaj, kao ni druge komade nameštaja ne izlažete direktnoj svetlosti.

Iako zahteva malo više uloženog vremena i napora, nakon prvog gledanja garniture u salonu nameštaja Dallas i uzimanja preciznih dimenzija, u vašem prostoru iscrtajte date dimenzije papirnom trakom ili kredom koja se lako briše. Na taj način ćete moći da formirate jasnu sliku odnosa ugaone garniture i ostalog nameštaja u prostoru, kao i da li vam željeni raspored nameštaja daje mogućnost funkcionalne upotrebe prostorije i nesmetanog kretanja.

Kožne garniture ugaone
Iako svi materijali imaju svoje prednosti, prilikom kupovine ugaone garniture treba da imate u vidu sve njihove karakteristike. Kožne garniture od prirodne ili eko kože deluju sofisticirano i elegenatno i time samom prostoru daju notu ekskluzivnosti i luksuza. Prednost ovog materijala ogleda se i u lakšem održavanju, s obzirom da je vlažnom krpom moguće otkloniti većinu fleka.

Potencijalni nedostatak garnitura od kože je taj što u zimskim mesecima, ovaj materijal može biti malo manje udoban za sedenje, s obzirom da nema efekat topline koji daje tekstil. Ukoliko vam ova sitnica ne smeta, a pored toga težite eleganciji i prefinjenom uređenju enterijera, onda će ugaona garnitura Marmaris, dostupna je u vrhunskoj koži biti pravi ukras u vašem domu.

Ugaona garnitura Marmaris
Ugaone garniture od prirodnih i sintetičkih materijala
Sa druge strane, ugaone garniture od prirodnih ili sintetičkih vlakana udobnije su za sedenje. Veliki izbor boja i dezena pruža mogućnost prilagođavanja ovog komada nameštaja različitim ukusima i željama kupaca, ali i lako uklapanje u postojeće uređenje dnevne sobe posebno ako se odlučite da presvučete navlake vaše ugaone garniture i tako osvežite prostor. Nedostatak ove vrste materijala može biti teže održavanje, naročito ako se odlučite za kupite ugaonu garnituru presvučenu u materijal iz svetlije palete tonova.

Svetlije ugaone garniture naročito su pogodne za manje prostore jer im daju efekat prozračnosti i rasterećenosti. Materijali u tamnijim tonovima pogodniji su za veće prostorije, zato što u dnevnim sobama manjih kvadratura imaju tendenciju da zaguše prostor. Za manje prostore savetuje se odabir garnitura sa višim nogama, jer vizuelni doživljaj koji se na taj način kreira daje utisak dodatne dimenzije u prostoru. Takav je model ugaone garniture Scarlet koju možete pronaći u Dallas-u.

Ugaona garnitura Scarlet
Dallas ugaone garniture za moderno i funkcionalno opremanje doma
Ugaone garniture Dallas idealne su za moderno opremanje enterijera pri čemu pružaju vrhunsku udobnost i multifunkcionalnu upotrebu. Uz pravilno odabranu ugaonu garnituru svaki dnevni boravak će dobiti svoje centralno mesto za okupljanje ukućana, koje će zadovoljiti sve njihove potrebe tokom celog dana.

Vrhunski materijali dostupni su u različitim bojama, tako da iz bogate ponude svaki kupac može da odabere model po svom ukusu. Bilo da ste ljubitelj svetlijih tonova ili želite da vašom dnevnom sobom dominiraju tamne i zagasite boje, u našoj selekciji materijala ćete sasvim sigurno pronaći nešto za sebe.

Iako se u svakoj dnevnoj sobi ističu kao dominantni komadi nameštaja, ugaone garniture svojim centralnim položajem u prostoru čine da se svi ostali komadi nameštaja savršeno uklapaju u celinu enterijera. Svojom funkcionalnošću obezbeđuju maksimalnu iskorišćenost prostora čineći svaki prostor lepšim.

Dallas ugaone garniture možete pogledati na našem veb-sajtu ili u salonima u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru, gde će vam naši ljubazni prodavci dati informacije o svakom modelu, dostupnim materijalima i posavetovati vas kako da najbolje uklopite ovaj komad nameštaja u svoj dom.