Dallas nameštaj

Nameštaj Dallas | Prolećna dekoracija: kako da unesete dah najlepšeg godišnjeg doba u svoj dom?

Blog

Prolećna dekoracija: kako da unesete dah najlepšeg godišnjeg doba u svoj dom?

Trend koji je prisutan poslednjih nekoliko godina, a u kome dominira želja da sitnicama ili jednim komadom nameštaja unesemo svežinu svakog novog godišnjeg doba u dom, vrlo je popularan.

Sada kada je proleće došlo i napolju je svako drvo u cvatu, kreativnost se probudila. Želja da prolećna dekoracija bude u svakom kutku životnog prostora, dominantna je kod svih ljubitelja uređenja enterijera.

Čini nam se da je pravi trenutak da životni prostor svakog od nas zasija novim bojama i dobije nov izgled u kome ćemo uživati čitavog proleća. A baš je proleće idealno godišnje doba u kome možemo pronaći inspiraciju za uređenje našeg doma u vedrom i koloritnom stilu.

Zato, ako ste se pitali kako da unesete dah najlepšeg godišnjeg doba u svoj dom, mi ćemo sa vama u nastavku podeliti neke ideje.

Izaberite jedan komad nameštaja za dnevni boravak u prigušenoj nijansi
Kada razmišljamo o prigušenim bojama, obično nam na pamet padaju siva, bež ili bela. Da, one su i dalje odličan izbor, za zidove npr. No, kada je prolećna paleta boja u pitanju, možete napraviti mali iskorak i izabrati nešto drugačije nijanse.

Trosed Gloria
Napravite kompromis između klasičnih nijansi, koje se uklapaju u svaki ambijent i odvažnih boja. Tako ćete dobiti baš ono što ovogodišnji trend u odabiru prolećnih paleta predlaže.

Zamislite nepregledna polja poljskog cveća ili nežne latice tek procvetalih stabala višanja i trešanja. Neka vam one budu inspiracija za izbor prolećne palete. A najbolji način da unesete proleće u svoj dnevni boravak je odabir jednog komada nameštaja koji će dominirati prostorom.

Mi vam u tom slučaju predlažemo, jednog od naših favorita, trosed Barselona. Uz ovaj nežni roze trosed, vaša dnevna soba će izgledati kao da je upravo posuta hiljadama latica prvog prolećnog behara.

A dalje uređenje dnevne sobe zavisi samo od vaše kreativnosti. Dodajte cvetne jastučiće na trosed ili na zidove okačite printove ili slike sa prolećnim motivima. Skinite debele i teške zavese sa prozora i umesto njih izaberite prozračne bele ili nežno roze. Što više svetla pustite u prostor, to će on izgledati prozračnije i imati pravi prolećni izgled.

Trpezarijski sto oplemenite svežim cvećem
Za prolećnu postavku trpezarijskih stolova, cveće je neophodan detalj koji će doneti miris ovog godišnjeg doba u vaš dom. Kako bi svi članovi porodice uživali tokom obroka u ovim mirisima, najbolje je da se buket svežeg cveća nađe na centralnom mestu.

Trpezarijski sto Sophia
Sredina trpezarijskog stola je počasno mesto za cveće, kome na taj način odajemo priznanje i slavimo njegovu lepotu.

Kada su prolećni saveti za uređenje trpezarije u pitanju ovog puta ćemo se zadržati na predlozima za ulepšavanje samog stola. A šta još pored cveća može da se nađe na stolu? Pre svega treba posvetiti pažnju odabiru vaze u kojoj će se naći cveće.

Ako birate šareni buket, napravljen od nekoliko vrsta cveća, onda se odlučite za svedeniju vazu neutralnih boja ili potpuno providnu, staklenu. S druge strane, ako se budete odlučili za samo jednu vrstu cveća, onda možete odabrati nešto šareniju vazu. Ona može biti i neobičnog oblika, kako biste uneli kreativnost u postavku.

Svi ostali detalji na stolu treba da se uklope sa centralnim elementom– vazom i buketom cveća. Tako, kada birate stoljnjak, neka on bude jednobojan, ukoliko planirate da izvučete šarene, vintage bakine tanjire iz ormana.

Ako ipak volite moderne jednobojne tanjire, onda stoljnjak slobodno može da bude na prugice ili tufnice. Igrajte se detaljima, dezenima i uživajte u svojoj prolećnoj razigranosti.

Prigrlite nijanse inspirisane prirodom
Za dekorisanje prostora u kome živimo, jako je važno da razumemo prirodu i način na koji se boje uklapaju. To znači da ako se dve boje dobro uklapaju u prirodi, isto tako će biti i u vašem enterijeru. A koje su to boje koje prvo primetimo sa dolaskom proleća? Pomenuli smo već roze i belu, koje viđamo od početka marta. Zatim je tu neizbežna zelena, kada sve oko nas ozeleni.

Zelena u enterijeru se, skoro uvek, odlično slaže sa žutom. To treba da bude narcis žuta nijansa. Pored žute, uz zelenu se još odlično slaže i zumbul ljubičasta. Tome treba dodati i malo svetlo sive i bele, koje nas podsećaju na oblake, prilično prisutne na nebu tokom proleća. Ovo je odličan početak za formiranje prolećne palete u vašem domu, inspirisane prirodom.

Kombinacija kontrastnih boja su sjajan vesnik proleća, ne samo u prirodi, već to mogu biti i u vašem domu. Naš tabure president u predivnoj zelenoj nijansi može biti odličan dodatak u dnevnoj sobi. Sjajna vest je da ako vam se ne dopada ova nijansa, možete odabrati drugu boju i dezen, jer imamo široku paletu štofova.

Birajte prirodne teksture
Sve što dolazi direktno iz prirode, odličan je izbor za vaš dom u proleće (a i tokom drugih godišnjih doba). Zato birajte drvo, ratan, krečnjak i sl. materijale, koji svojim kvalitetom, ali i poreklom iz prirode donose mir u vaš životni prostor. Poslednjih godina je trend uređenja enterijera prirodnim materijalima dominantan, sa razlogom, jer su to najbolji i najkvalitetniji materijali.

Ukoliko želite da postignete efekat udobnosti i da vašim gostima bude prijatno, kada vas posete, onda birajte prirodne materijale. Ne morate praviti velike izmene u svom domu kako biste postigli ovo. Dovoljno je da nekoliko ključnih komada budu urađeni od visokokvalitetnog drveta.

Predlažemo vam komodu active, koja se svojim izgledom u potpunosti uklapa u sve naše savete. Njena neutralna boja će biti odlična osnova za dalje kombinovanje boja u prolećnom preuređenju vašeg doma.

Komoda Active
Uz Dallas opremite svoj dom najlepšim prolećnim komadima nameštaja
 

Ako su vam se dopali naši predlozi kako da unesete dah najlepšeg godišnjeg doba u svoj dom, onda već sasvim sigurno planirate kupovinu. Bilo da ste se odlučili  da jednim komadom nameštaja unesete prolećni duh u svoju dnevnu sobu, ili vam je potreban novi trpezarijski sto od prirodnih materijala, kod nas vas čeka sve to.

Predlažemo vam da pogledate ponudu nameštaja na našem sajtu, ali i da posetite naše salone u Beogradu, Novom Sadu, Tutinu i Novom Pazaru. Uvek proverite akcije na našem sajtu, jer tu možete pronaći odlične modele nameštaja po nešto nižim cenama.