Početna, Dallas nameštaj

Nameštaj Dallas | Kako odabrati idealan klub sto u vaš dnevni boravak?

Blog

Kako odabrati idealan klub sto u vaš dnevni boravak?

Dobrom izgledu dnevne sobe često može da doprinese i samo jedan ključan komad nameštaja. Ako uzmemo klub sto kao primer toga, onda će njegov pravilan odabir doneti atraktivan izgled vašem dnevnom boravku. Izbor ovog komada nameštaja može ili ulepšati enterijer ili ga može u potpunosti poremetiti. Zato je jako važno da pratite određene smernice pri odabiru klub stočića za vaš dom.

Po pravilu, klub sto ili nekoliko manjih klub stolova, treba da zauzmu centralno mesto u prostoriji. Njegove dimenzije treba da budu odgovarajuće u odnosu na vašu ugaonu garnituru ili trosed. Pazite da birate stočić koji će ostaviti dovoljno mesta za prolaženje, bez potrebe da ga preskačete ili zaobilazite.

Glavni cilj koji treba sebi da postavite, kada birate klub sto, je da odaberete onaj stočić koji će činiti skladnu celinu sa ostalim nameštajem u sobi. Ono što želite da postignete, u uređenju glavne prostorije, su harmonija i udobnost. A tome će doprineti i pravilan izbor materijala- u našoj ponudi možete birati klub stolove sa mermerom, staklom, od drveta u kombinaciji sa metalom itd.

U nastavku ovog bloga pisali smo detaljnije o dimenzijama, materijalima i poziciji klub stolova u prostoriji, pa zato ako planirate kupovinu jednog ovakvog komada nameštaja, nastavite sa čitanjem.

Kako da odredite idealnu dimenziju klub stola za vaš dnevni boravak?
Kada birate klub sto za vaš dom, važno je da vodite računa o njegovoj visini, ali i širini kako bi se idelano uklopio u vaše okruženje. Visinu birajte prema tome gde se nalazi vaš TV kutak, kako vam ništa ne bi zaklanjalo pogled ka televizoru. Takođe, ukoliko želite da na njemu držite daljinski upravljač, mobilni telefon ili šolju kafe- ne bi valjalo da bude previše nizak, već u nivou ili malo niži od garniture.

KLUB STO PALLAZZO
Druga dimenzija, na koju treba da obratite pažnju, je širina klub stola. Ukoliko imate veliki dnevni boravak, u kome ima dovoljno mesta za veliku ugaonu ili TDF garnituru, onda slobodno možete izabrati klub sto većih dimenzija, pravougaonog oblika. Mi vam predlažemo atraktivan beli model- klub sto Palazzo, koji je napravljen u kombinaciji mermera i metala.

Za manje dnevne sobe predlažemo modele manjih dimenzija, poput klub stola 192, koji je izrađen u kombinaciji drveta i stakla i svojim zanimljivim izgledom privlači poglede. Iako je manjih dimenzija, na njega možete staviti nekoliko najneophodnijih sitnica, poput telefona, knjige i omiljene figurice sa putovanja. Ovaj model će doneti osveženje dnevnoj sobi i istovremeno će joj dozvoliti da „diše“.

Koji materijal najbolje odgovara vašim potrebama?
Ovo je važno pitanje koje treba da postavite sebi kada birate klub stočić za vaš dom. Prvo razmislite o svojim navikama i stilu života. Zatim i o samoj nameni stočića- da li će oni biti samo dekorativni detalj ili će imati i praktičnu funkciju poput držanja knjiga i časopisa.

Ukoliko imate malu decu u porodici, koja veći deo dana provode u ovoj prostoriji, onda birajte jednostavne modele zaobljenih ivica. Pored oblika, važan je i materijal od koga je sto izrađen, pa bi bilo dobro da se odlučite za jače materijale koji su izdržljiviji.

Klub sto 064
Ako ste ljubitelj čitanja, bilo da volite knjige ili časopise, možete odabrati klub sto 064 koji ima dodatni prostor za skladištenje različitih predmeta. Kako je napravljen od orahovog drveta, može da podnese i nekoliko težih knjiga. Kaljeno staklo, na njegovom, vrhu, je takođe vrlo stabilno, pa i na njemu možete držati jednu od onih lepih, velikih knjiga o uređenju enterijera npr.

Za ljubitelje druženja i rituala ispijanja kafe, set klub sto 452 je idealno rešenje. Ovaj set od tri stočića možete lako pomerati po sobi, kako bi svako od vaših gostiju imao gde da spusti kafu ili telefon. A takođe je napravljen od orahovog drveta, što mu donosi stabilnost. Ukoliko želite da impresionirate vaše goste sigurno ćete izneti najlepše šoljice za kafu, koje će dodatno sijati svojom lepotom na staklu ovih set stočića.

Gde da postavite vaš klub stočić ili set sačinjen od nekoliko njih?
Prvo pravilo kod pozicioniranja stočića glasi: ako imate jedan klub sto, on treba da bude postavljen u sredinu dnevne sobe. Njegova još preciznija pozicija treba da bude naspram garniture za sedenje ili troseda, kako bi zajedno činili harmoničnu celinu dela dnevnog boravka namenjenog sedenju i odmaranju. Ovo je ujedno i najbolji način za pozicioniranje ukoliko imate manji prostor.

Ukoliko ne želite da centralni prostor u sobi ispunjavate nameštajem, onda stočić možete postaviti i pored zida. Ovaj način pozicioniranja svakako ima svojih prednosti, jer ga onda ne morate često pomerati, ukoliko recimo spavate u dnevnoj sobi na trosedu ili ugaonoj garnituri. Tako ćete ujutru vrlo brzo namestiti krevet i dovesti sobu u red.

KLUB STO 150
Za sve one kojima prostor u dnevnoj sobi nije ograničen, već ga imaju u izobilju- važe druga pravila. Oni mogu slobodno da biraju veće modele kafe klub stolova, poput klub stola 150. Ovaj sto zaista zaslužuje centralnu poziciju u prostoriji, jer ima vrlo neobičan izgled koji će se, zasigurno, svima dopasti.

Pored toga, oni mogu da biraju i set klub stolova, koje će rasporediti na nekoliko pozicija u sobi- pored fotelja, npr. ili uz TDF garnituru. Jedan od takvih setova je i klub sto 553, koji se svojim modernim dizajnom i različitim visinama stočića mogu uklopiti u različite enterijere i biti zgodan i praktičan detalj u njima.

Dallas klub stolovi- začin za svaki enterijer
Ukoliko želite da upotpunite vaš dnevni boravak atraktivnim i nesvakidašnjim klub stolom ili setom stočića onda su saloni nameštaja Dallas adresa na koju treba da odete. Naravno, ukoliko više volite online kupovinu, možete se informisati o našim modelima i na taj način. No, sigurni smo da će vas oni u potpunosti očarati tek kada ih budete videli uživo.

Zato vas čekamo na našoj najnovijoj lokaciji u Beogradu- tržni centar Galerija, ali i na još nekoliko prodajnih mesta širom Srbije.

Možete nas pronaći još i u Tutinu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Zaječaru i Novom Sadu. Takođe, naš nameštaj možete pronaći i u ponudi preko 20 distributera u Srbiji. Proverite sva naša prodajna mesta i uživajte u bogatom asortimanu kvalitetnog nameštaja.